neděle 25. listopadu 2012

Ten Fler!

Týden se s týdnem sešel a já zase šmejdím na Fleru. Jsem hrozná, pořád bych něco kupovala a dělala si/někomu radost. Každopádně vám teď nabízím další várku novinek, které mě opět zaujaly nebo jsem do nich již citově zainteresovaná. 

Autor: óóóveška

Už pár týdnů očekávám balíček od Damo. Pod touto přezdívkou se skrývá drobná blonďatá paní Daniela, která má kouzelné ruce. Zabývá se hlavně pletením zimních doplňků všeho druhu v pestrých a veselých barvách. 
Dlouho jsem na Fleru vybírala u koho si nechám ušít svojí letošní pletenou sadu, nakonec jsem se po zdlouhavém rozmýšlení rozhodla pro čepici s bambulí a to pak byl výběr naprosto jednoznačný. Pletenou sadu (nákrčník, návleky na ruce, čepice) jsem si přesně podle mého přání jsem si objednávala asi před měsícem a teprve nedávno na mě došla řada, takže jestli máte někdo zájem si pořídit něco podobného bambulovitého, neváhejte ani chviličku! I když musím konstatovat, že v současné době Daniela další objednávky nepřijímá, ale možná si vybere z jejího e-shopu z aktuálně dostupných věcí, nebo při pečlivém pozorování profilu zaregistrujete datum, od kterého budou objednávky opět přijímány. Ve vystavených výrobcích níže, mě ale nehledejte. Já budu inkognito:) 
I když vám můžu prozradit barvu: Minulý týden jsem o své objednávce mluvila se svými kamarády v restauraci, načež na závěr mého rozplývavého monologu jsem byla dotázána na barvu. Odpověděla jsem jednoznačně, že bude petrolejová - načež holky chápavě pokývali a kluci se zmateně podívali po sobě - aby jim někdo objasnil naši ženskou řeč, co se týče barev. Nastala vleklá diskuze o tom, jak chlapi a ženy vidí různé barvy naprosto jinak a začalo se s trumfováním, kdo dokáže nejlépe popsat co nejoriginálnější odstíny. 
Každopádně doufám, že hned zítra ráno na mě bude mezi desátou a jedenáctou zvonit pošťák a usmívající se mi bude podávat měkoučkej balíček!

Zdroj fotografií pro koláž: http://www.fler.cz/zbozi?uid=40623


Další moje srdcová záležitost je prodejkyně MarsiK, která vyrábí originální háčkované či smaltované šperky, přáníčka, svatební doplňky, šály, čepice, obrázky, rámečky, lampičky, svíčky a jiné doplňky do bytu. Já k ní ale nejčastěji chodím obdivovat papírová přáníčka, které jsou ozdobeny barevným papírem zpracovaným pomocí quillingové techniky
Jedná se o to, že pomocí speciálního držáčku natáčíte tenké proužky barveného papíru a vytváříte nejrůznější tvary, kterými potom můžete zdobit papír a ten pak použít v různých formách na dekoraci.
Abych pravdu řekla, tak zároveň přemýšlím, že bych tuto techniku použila na výrobu letošních vánočních přáníček - ano jsem ještě ten blázen, který na Vánoce svým vyvoleným posílá ručně vyrobené přání s každoročně jinou básničkou. Zrovna včera na rodinné návštěvě se mě babička ptala, jestli i letos budu mít čas na jejich výrobu - co se dá dělat, budu si muset v předvánočním shonu mezi nakupováním dárků, pečením cukroví a učením se na předvánoční zápočtové testy, udělat čas na kroucení papírových proužků. Až budu mít volnou chvilku, musím si o této technice více vygooglit, abych se mohla plně ponořit do jejích krás a včas sehnat všechen materiál, abych přání neodeslala pozdě.
Ale abych neodbíhala od MarsiK - kdysi jsem si od ní jedno přání už koupila a bylo dlouho ozdobou obývacího pokoje, jenže pak jsem ho během stěhování někam zašantročila a patrně ho už nikdy nenajdu. To nic nemění na tom, že má opravdu kouzelné ruce a její práce je udělaná precizně do nejmenšího detailu. V její nabídce, co se týče quillingu, jsou také kromě vánočních přáníček i ozdobné obálky, visačky, jmenovky, dárkové krabičky a taštičky či bižuterie z papírových ornamentů.  
Ráda se k ní vracím - načerpat trochu něžné krásy z obyčejných věcí jako je papír - pokochat se a nechat se inspirovat.



Při další zastávce, bych se vás ráda nechala nakouknout do keramického obchůdku, kde kraluje Vanda a Valerie - V.V. Tato dvojice se zabývá ruční výrobou (jak jinak - na Fleru) keramických výrobků všeho druhu - od mističek a talířků, po svícínky a držáčky na ubrousky, až k čajovým konvicím a baculatým hrnečkům.
Co mám na nich nejradši je jejich jednoduchý zakulacený design. Nic není přeplácané, vše je tak akorát barevné a hlavně - jejich keramické výtvory jsou často puntíkaté nebo pruhované - a tomu já prostě nemůžu odolat. Jejich keramika je kvalitní a neotřelá a (jak avizují na svém flerovském profilu) na veškeré výrobky jsou pořízeny hygienické atesty, které podléhají normám a kritériím EU. 
Ráda se k nim chodím kochat a občas něco objednám - bohužel všemi věcmi jsem doposavaď vždy někoho obdarovala, takže sama nejsem vlastníkem ničeho z dílničky V.V., ale podle spokojených referencí od kamarádů a příbuzných, můžu tuto dvojici jen doporučit.
Pokud byste se o jejich výrobky zajímali více a chtěli byste vědět, jak vůbec vznikají, můžu vám nabídnou toto videohttp://www.fler.cz/magazin/muj-kreativni-svet-vanda-a-valerie-v-v-360, kde V.V. prezentují svou práci.

Zdroj fotografií pro koláž: http://www.fler.cz/shop/vanda-valerie-v-v


A na závěr opět nabízím malé zdokonalení v malířském umění - ráda bych vám představila tvorbu Óóóvešky (autorku úvodního obrázku k tomuto příspěvku). Zajímavé na jejích obrazech je, že "maluje" jakési víly či divoženky s obrovskýma očima a se skvostnými vlasy, které by si přála mít nejedna z nás - aspoň co se objemu týče. 
Asi se divíte, proč jsem slovo ,maluje, dala v předchozí větě do uvozovek - je to proto, že obrazy jsou sice malované, ale pak dále ještě upravované do počítačové podoby. Výhodou proto může být skutečnost, kdy po objednávce a po zaplacení určené částky, dostanete vybraný obraz přímo do vašeho mailu - a můžete si ho tisknout podle vaší potřeby. U každého obrazu zvlášť je uvedený údaj o jeho velikosti v pixelech, takže si přesně můžete rozvrhnout o jakou velikost byste měli zájem.
Ráda bych ještě upozornila na její naprosto úžasný profil na Fleru - neváhejte a rozkliněte si ho - přivítá vás kouzelné písmo a s nadsázkou pojatý text. Musím přiznat, že toto se i na Fleru vidí hodně zřídka.
Na závěr bych ještě dodala, že stejně jako minule Zuzana Honsová i Óóóveška dále pracuje se svými malbami a používá jejich motivů k výrobě nejrůznějších doplňků - například broží, náhrdelníků, magnetů či náušniček. K tomuto účelu má na Fleru také více profilů - Óóóveška Fintivá, Óóóveška Artmini Óóóveškableška a veška či Fotóóóveška, kde prezentuje své výtvory podle již zmíněných kategoriích (vzhledem k většímu počtu výrobků a jejich rozmanitosti přikládám pod tento text více koláží). Pokud můžu doporučit, rozhodně se nezapomeňte podívat na její fotografický profil - Fotóóóveška, na kterém jsou vystavené opravdu nádherné, osobité a neotřelé fotky.

Zdroj fotografií pro koláž: http://www.fler.cz/shop/oooveska




Zdroj fotografií pro koláž: http://www.fler.cz/shop/fotoooveska


3 komentáře:

  1. Ahoj Jani, moc děkuji za návštěvu u mě. Tvůj blog se mi moc líbí a přeji ti, ať se daří! :-)) měj se prima Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Do těch krásných věciček citově a do mužů ne? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Muži jsou citová záležitost sama o sobě, přece:) Zvlášť když mění pravidla;)

    OdpovědětVymazat

Prosím "anonymní" návštěvníky o podpis :)