pátek 3. května 2013

Krásná

Stála jsem na tramvajové zastávce - nenalíčená, vlasy dnes ještě neučesané a rozcuchané, v nových hippie šatech, s kabátem vlajícím všude kolem mě. Kručelo mi v žaludku, byl čas na oběd. Začalo krápat. Zvedla jsem oči k nebi a cítila se .... skvěle!


Právě jsem to tiž odešla z kosmetiky. Z mojí úplně první kosmetiky v životě.

Celé to začalo asi před týdnem, kdy se mi na obličeji udělal první příznak začínajícího beďaru. Rozhodla jsem se, že jsem už dost stará na to, abych se s tím už konečně jednou pro vždy vypořádala a tak jsem se rozhodla se objednat na kosmetiku. 
Shodou okolností jsem se před pár měsíci dozvěděla, že přítelkyně mého spolužáka ze střední dělá kosmetičku. Objednala jsem na pátek, na dnešek.

Ani ve snu mě nenapadlo, co se na kosmetice všechno odehrává. Když jsem se objedávala předpokládala jsem několik desítek minut utrpení, kdy sebou budu pod návalem bolesti cukat v koženém křesle (asi proto nesnášim zubaře) a v duchu se budu modlit, aby to co nejdříve skončilo. Vždyť to říká každý - za krásu se musí trpět.

Skutečnost byla úplně jiná. Byla jsem hýčkaná a opečovávaná. Ležela jsem na měkoučkých ručnících, zabalená do vlněné přikrývky, hrála tichá hudba (která mi strašně připomínala nějaký soundtrack) a vše okolo mě vonělo.
Přišlo mi, jako bych se vrátila v čase. Skoro jsem usnula (což se mi nakonec, asi po hodině a půl, málem opravdu povedlo). 
Ode dneška pro mě neznamená kosmetika bolest, ale hýčkaní a masáž.  Chci ještě jednou! :)




Nedá mi to, a musím tu udělat Anče reklamu:


www.salonhelena.cz/cenik-nasich-sluzeb/kosmetika/


   
Dnes mě nemůže rozhodit absolutně nic. Ani odraz mého zadku ve výloze, ani pán "maximalista" a ani dva dny stará vzpomínka na kamarádův monolog o tom, že jeho bývalá přítelkyně si určitě někoho rychle najde - vždyť je to padesátikilová dlouhonohá holka!!
Dnes ne. Stojím ve větru a v dešti na tramvajové zastávce, úplně nenamalovaná a rozcuchaná, a usmívám se. A co víc - lidi okolo se usmívají na mě.

Znám spoustu krásných lidí, kteří o sobě pochybují (nebo to alespoň předstírají, aby je jejich okolí neustále přesvědčovalo o opaku), ale také znám spoustu "nedokonalých" lidí, kteří jsou sami se sebou naprosto spokojení. Líbí se jim jejich nedokonalost. Berou to jako symbol toho, že se odlišují od ostatních. Předvádějí se.


Co znamená krása? 

Opravdu nevím. Ale s klidným svědomím můžu říct, že krása není dokonalost. 

Krása je prostě pocit. Náš pocit. 

A co je naše, to můžeme ovlivnit.



Každopádně jsem přišla na to, že (byť i tříminutová) masáž krku je naprosto fantastická.

Rozhodla jsem se, že dalším krokem bude "objedat se na klasickou masáž".

A dalším levelem bude možná tantra masáž..

A nebo bych si prostě mohla jen najít kluka.. 


4 komentáře:

  1. hihi, ta posledni veta... :))))

    jinak souhlasim s kazdym slovem.. krasne a inspirujici! Dekuji

    A.T.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju:) Myslím, že nemluvím jen sama za sebe:)

    OdpovědětVymazat
  3. Láska dělá zázraky a pak už ani tu masáž nebudeš potřebovat. :)

    OdpovědětVymazat

Prosím "anonymní" návštěvníky o podpis :)