čtvrtek 3. ledna 2013

Křídla motýlí

Dneska jsem si koupila super náušnice - jako odměnu za zkoušku. Vím, že bych se neměla odměňovat za něco, na co vynaložím jen nezbytně nutné množství času, ale prostě se nemůžu donutit si ke skriptům sednout dřív jak po setmění dne před zkouškou a ráno si trochu přivstat, abych si stačila přečíst aspoň něco víc, když už ne všechny materiály. A víte proč? Protože mi to vždycky vyšlo - nemám důvod své nuzné návyky měnit.

Teď jsem ale odbočila, původně měl být tento článek o mých nových náušnicích. Víte z čeho jsou vyrobené? Nejsou ani ze dřeva, ani z plechu, ani z umělé hmoty, ani ze skla nebo slídy, ani z pryskyřice, ani z Fima, ani z ničeho podobného. Jsou z motýlích křídel. Pravých motýlích křídel.



Na úvodní fotografii jsou mnou vyfocené náušničky. Původně jsem sice chtěla vyfotit náušky v celé jejich kráse, ale můj fotoaparát prostě s bleskem nekamarádí, takže jsem s použitím posterizace vytvořila toto dílko - aspoň na ukázku. Z druhé strany jsou šedo-hnědé.


Slečna v obchodě vyprávěla, že náušničky jí dodává nějaká pán. Prý je to entomolog a má motýlí farmu. Uhynulé motýli (žijí prý jen cca dva týdny) pak preparuje a vystavuje je do krabiček. Pokud je ale motýl nějakým způsobem poškozený, tak ho použít nemůže. Na nápad s motýlíma náušničkama ho prý přivedla jeho přítelkyně, když jí bylo líto nevyužitých křidélek.

Na stránkách výrobců těchto náušniček jsem našla následující text:
"Náušnice jsou vyrobeny z pravých motýlích křídel a svojí křehkostí a elegantností si získávají stále větší oblibu. Jsme jediní výrobci v Evropě a proto v případě zakoupení náušnic získáváte zcela unikátní výrobek, který v rámci celé republiky vlastní pouze několik vyvolených.
Náušnice jsou vyrobeny z křídel motýlů většinou exotických druhů nevhodných pro preparaci (zničené tělo, poničená část křídel...), motýli tedy nejsou usmrcování za účelem výroby náušnic."

Na Facebooku rovněž existuje stránka, na které si můžete náušničky více prohlédnout a popřípadě i objednat - ZDE


Zdroj fotografií pro koláž: www.fler.cz/gerendas



4 komentáře:

  1. Jsi typická žena, i když ně tak zcela typická... většina si koupí něco na sebe, aby se odměnila. :D
    Nevím jakou technikou konzervují ten pyl, ale asi bys měla být na ně obzvlášť opatrná. Nejsou zalité pryskyřicí? Nespíš ano, jinak by se jim nepovedlo je upnout do kovu.

    OdpovědětVymazat
  2. Nene, pryskyřice to není. Je to taková tenká fólie, něco jako na občance, ale mnohem tenší, takže vydrží. Na těch doprovodných fotkách je to vidět:)

    OdpovědětVymazat
  3. Asi tedy laminované, tak pozor na vodu. :)

    OdpovědětVymazat

Prosím "anonymní" návštěvníky o podpis :)