úterý 6. května 2014

Neznámý

Dnes se mi přihodilo něco, o čem jsem si myslela, že se odehrává pouze ve filmech. V amerických filmech. Jela jsem za kamádkou a jelikož jsem pospíchala, musela jsem jet metrem. Nemám ráda metro.


Nastupovala jsem na Karlově náměstí. Měla jsem s sebou velkou tašku přes rameno, obrovskou papírovou tašku a přes záda přehozenou brašničku s fotoaparátem. Musela jsem vypadat komicky, když jsem se s vypětím sil sesunula na volné sedadlo a pokoušela se všechny zavazadla poskládat. 

Rozhlížela jsem se po okolních lidech a uviděla jsem jeho. Seděl přes uličku přímo na proti mě a pořád mě pozoroval. Snažila jsem se dívat všude možně, ale i tak jsem na sobě cítila jeho pohled. Nenápadně jsem si ho ale prohlížela. Měl tričko s krátkým rukávem a po celé délce rukou měl tetování. Po chvilce jsem si dodala odvahy a rozhodla jsem se, že ten kdo uhne pohledem první rozhodně nebudu já. Zkoušela jsem to asi 5 krát. Vždycky jsem prohrála.

O další dvě zastávky později vystoupil. Ve dveřích se ještě ohlédl a pohledem mě sledoval i když šel podél metra. Zmizel mezi sloupy, ale po chvilce se vydal opačným směrem a pořád se otáčel. Dveře se zavřely a metro rozjelo.

Na příští zástavce se ale odkud si z davu vynořil a sedl si vedle mě na místo, které se právě uvolnilo. Dali jsme se do řeči.

Vystoupili jsme společně na Palmovce. Já jsem se vydala k eskalátorům a on čekal na další metro, které jelo v protisměru. 


8 komentářů:

  1. A co z toho jako vyplývá? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé tos mi ani neříkala:-) No ale počkej - dali jsme se do řeči... to by stálo za rozvinutí ne?:-) A "kdo" to tedy pro tebe vlastně byl? Nebo jsou všechny tyhle otázky zbytečné a chceš v nás nechat mysteriózní pocit nevědomosti?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkala, protože jsem tušila, že budeš strašně zvědavá! :) A vidíš, nemýlila jsem se! :D

      Vymazat
  3. No a máš na něj aspoň telefon? :)
    P.

    OdpovědětVymazat
  4. Já se tak úžasně bavím, když čtu tyhle komentáře. Opravdu mi dělají moc dobře..

    Tom (zatím ještě Jančin přítel)

    OdpovědětVymazat
  5. Úplně to vidím před očima! Jsi dobrá, že jsi ten oční kontakt zvládla udržovat a obnovovat. Já bych po chvíli zabodla oči do čtečky a dělala, že se mě to vůbec netýká :D

    OdpovědětVymazat
  6. Janko, teď budu za tydýta, ale nevím, jak jinak se s Tebou spojit. Máš tu vzkaz :D http://www.trnzpaty.cz/news/michael-heppell-jak-ziskat-hodinu-denne/

    OdpovědětVymazat

Prosím "anonymní" návštěvníky o podpis :)